LAJTA DOGCENTRUM KUTYAISKOLA ÉS SPORTEGYESÜLET MOSONMAGYARÓVÁR

MERT "KUTYÁZNI" JÓ

Gyakori kérdések

Milyen kutyát válasszak?

Általában a szuka nyugodtabb, ragaszkodóbb, jobban tanítható. A kertben lévő növények nincsenek „veszélyben”, mivel a territóriumát nem jelöli meg mindenáron. Nem csavarog, nem hajtja a nemi ösztön, de tüzelése alatt számíthatunk hívatlan látogatókra (idegen kan kutyák mindent elkövetnek, hogy a közelébe férkőzhessenek) ami sok kellemetlenséget okozhat.   A kan általában nehezebben tűri a kiképzést, épp ezért határozottabb fellépést kell alkalmazni vele szemben. Jó környezetben nem kívánkozik csavarogni, de ha megérzi a „közelben” tüzelő szuka szagát, akkor nehéz visszatartani és akár napokra is eltűnhet, ha nincs biztonságos (szökés biztos) kennel kialakítva számára. A kan kutya őrzi a „felségterületét” épp ezért meg is jelöli a vizeletével, hogy tudassa más kutyákkal, ebből következik, hogy a területén lévő növények előbb-utóbb megsínylik mindezt.   Ami közös: akár kan, akár szuka, mindegyiket nagyon lehet szeretni, mint ahogy ők is feltétel nélkül szeretnek bennünket. Megfelelő odafigyeléssel mindegy, hogy milyen nemű, sokkal több örömet fogunk kapni tőlük, mint bosszúságot.

Bemutatkozunk

RÓLUNK

 

2010 nyarán egy lelkes kis csapat úgy döntött megalapítja saját kutyaiskoláját. Hosszas keresgélés után megtalálták az ideális helyet Mosonmagyaróvár belterületén a Fertősor és Lengyári út közötti területen. Szakmai tapasztalatban sem volthiányuk hisz az oktatók vezetője több mint egy évtizedes szakmai múlttal rendelkezett,így hát megalakulhatott a

 

„LAJTA”  DOGCENTRUM

     

MOSONMAGYARÓVÁRI  KUTYAISKOLA

 

Mi a célunk?

 

Célunk hogy a kiképzés alatt és után mind a kutya mid a gazdája a legjobban érezze magát.

A kutyás és nem kutyás tábor közötti ellentétek megszüntetése és a kulturált kutyatartás minél nagyobb körben történő megismertetése fontos feladat számunkra.

Egy kutyát kb 15 évre veszünk magunkhoz, nem mindegy tehát hogy milyen barátunk,”családtagunk” válik belőle.

 

Kiket várunk közénk?

 

Mindenkit: legyen az fiatal vagy idős, nő vagy férfi. A kutyus lehet fajtatiszta vagy keverék, kislány vagy fiú, idős vagy kölyök. A lényeg, úgy érezze a kutyázás legyen szórakozás, hobby, de mindemellett komoly munka és felelősség, melyet a gazdi és kutyája odaadással képes véghezvinni egy baráti hangulatú  csoportos foglalkozás keretein belül.

 

Mivel foglalkozunk?

 

Kutyaovi és kutya szocializácíó mindennek az alapja

Rendszeresen indítunk engedelmességi kezdő és haladó oktatást

Agility-akadálypályás csoport foglalkozások rendszeresen folynak

Bemutatókra bemutató csoportot hoztunk létre

A klubfoglalkozásokon csak a fantázia hiánya szabhat határt a tanulásnak

A kutyakiállításokhoz szükséges viselkedéshez segítséget nyújtunk

Havi rendszerességgel rendezvények(nyílt nap, grill party stb.) a jó hangulat érdekében.

Kiállításra való felkészítés (ringben való viselkedés)