LAJTA DOGCENTRUM KUTYAISKOLA ÉS SPORTEGYESÜLET MOSONMAGYARÓVÁR

MERT "KUTYÁZNI" JÓ

Gyakori kérdések

A kutya és gyerek viselkedése

A kutyákhoz való hozzáállás   Nap mint nap szembesülhetünk azzal, hogy a szülők (akik valószínűleg maguk sem rendelkeznek alapvető ismeretekkel a kutyákról) nem tanítják meg a gyerekeiket arra, hogyan közeledjenek a kutyákhoz, sőt, sokszor beléjük nevelik a félelmet, amivel maximalizálják a harapás kockázatát.   A kisebb (3-10 éves) gyerekek körében jellemzően kétféle reakció fordul elő, ha kutyával találkoznak: Az egyik, hogy habozás nélkül kezdenek közeledni a megpillantott eb felé, kissé előredőlve, a kezet előrenyújtva, olyan testtartásban, mint aki meg akarja ragadni, mint egy játékot. Ez általában nem tetszik a kutyának, a gyerek megsérti a személyes terét, ráadásul a testtartásával és a szemkontaktussal is fenyegetést sugall. A kutyák természetes reakciója ilyenkor a figyelmeztető morgás, vagy az ugatás, illetve a félresomfordálás.  Az ilyen esetek általában úgy végződnek, hogy a szülő megijed és elrángatja a gyereket. Nem mond a gyereknek semmit, vagy még rosszabb ha leszidja, aki így soha nem fogja megérteni, hol volt a hiba.  A Másik esetben, ha fél a gyerek a kutyától, csak arrébb húzódik a gyerek, de sokszor elkezd kapkodni, sikítozik, ugrál, ha van a kezében valami, elkezdi lóbálni - szóval mindent megtesz, amivel felhívja magára a figyelmet,felpörgeti a kutyában a feszültséget és ezzel veszélybe sodorja önmagát. A tapasztalt gazdák nagy ívben elkerülik az ilyen, láthatóan bizonytalan gyerekeket, pórázon tartva a kutyát, hogy biztosan ne legyen gond. A legrosszabb, amikor a gyerek megpróbál elfutni, hiszen a kutya jó eséllyel utána rohan vagy azért, mert játszani akar vagy azért, mert bekapcsolt nála a zsákmányszerzési ösztön. Fontos lenne megértetni a szülőkkel, hogy az ő felelősségük is az, ami a kutya-gyerek találkozáskor történik. Aki félelemre kondicionálja a kicsiket, az kihívja maga ellen a sorsot, csakúgy, mint aki nem érteti meg a gyerekekkel, hogy a kutya érzékeny lény, amit nem lehet megszorongatni vagy felkapni mint egy plüssállatot.

Bemutatkozunk

RÓLUNK

 

2010 nyarán egy lelkes kis csapat úgy döntött megalapítja saját kutyaiskoláját. Hosszas keresgélés után megtalálták az ideális helyet Mosonmagyaróvár belterületén a Fertősor és Lengyári út közötti területen. Szakmai tapasztalatban sem volthiányuk hisz az oktatók vezetője több mint egy évtizedes szakmai múlttal rendelkezett,így hát megalakulhatott a

 

„LAJTA”  DOGCENTRUM

     

MOSONMAGYARÓVÁRI  KUTYAISKOLA

 

Mi a célunk?

 

Célunk hogy a kiképzés alatt és után mind a kutya mid a gazdája a legjobban érezze magát.

A kutyás és nem kutyás tábor közötti ellentétek megszüntetése és a kulturált kutyatartás minél nagyobb körben történő megismertetése fontos feladat számunkra.

Egy kutyát kb 15 évre veszünk magunkhoz, nem mindegy tehát hogy milyen barátunk,”családtagunk” válik belőle.

 

Kiket várunk közénk?

 

Mindenkit: legyen az fiatal vagy idős, nő vagy férfi. A kutyus lehet fajtatiszta vagy keverék, kislány vagy fiú, idős vagy kölyök. A lényeg, úgy érezze a kutyázás legyen szórakozás, hobby, de mindemellett komoly munka és felelősség, melyet a gazdi és kutyája odaadással képes véghezvinni egy baráti hangulatú  csoportos foglalkozás keretein belül.

 

Mivel foglalkozunk?

 

Kutyaovi és kutya szocializácíó mindennek az alapja

Rendszeresen indítunk engedelmességi kezdő és haladó oktatást

Agility-akadálypályás csoport foglalkozások rendszeresen folynak

Bemutatókra bemutató csoportot hoztunk létre

A klubfoglalkozásokon csak a fantázia hiánya szabhat határt a tanulásnak

A kutyakiállításokhoz szükséges viselkedéshez segítséget nyújtunk

Havi rendszerességgel rendezvények(nyílt nap, grill party stb.) a jó hangulat érdekében.

Kiállításra való felkészítés (ringben való viselkedés)