Gyakori kérdések

Mivel etessünk?

Kutyatáp vagy házi koszt? Mindegyik jó, de azért nem árt figyelembe venni bizonyos dolgokat. A kutyáknak nincs szükségük fűszerekre, annál inkább vitaminokra, ásványi anyagokra, fehérjékre, zsírokra, szénhidrátokra, rostokra, amik természetesen a házi kosztban is megvannak, de nem tudhatjuk, hogy milyen arányban, továbbá fontos tudni, hogy emészthetőség szempontjából a főtt ételnek már csak alig 80%-át tudja hasznosítani a kutya, ezért hosszútávon nem ajánlott a házi koszt.  Más kell a kölyöknek, a felnőttnek, az öregnek, a kicsinek, a nagynak, az aktívnak, az átlagosnak stb. A mai korszerű tápokban mindez megvan, ráadásul a megfelelő arányban a megfelelő kutyának. A prémium és a szuperprémium tápok teljes értékűek, mondhatni ez kell a kutyának. Az átlagos, olcsóbb tápok esetében érdemes étrend kiegészítőket használni (zöldkagyló kivonat, rénszarvascsont por stb.) amik a helyes csontfelépítést, a szép szőrzetet biztosítják, az ízületi gondokat megelőzik.  Bármilyen kutyát is választ, mindenképp konzultáljon a tenyésztővel vagy az állatorvossal a lehető legjobb táp választása végett, ami a kutyájának megfelelő.

Kutyaovi

Kutyaovi:

Nevével ellentétben , ebbe a csoportba nemcsak "ovis korú" (3-7hónapos) kutyákat várunk, hanem minden korú, nemű és fajtájú kutyust akiket a gazdi szeretné az iskolánkba járatni Első óráinkon a gazdiknak módjukban áll megfigyelni milyen módszerekkel és hogyan oktatunk a csoportos foglalkozásokon.
Minden kutya (aki még nem járt közösségben)itt tanulja meg,hogy kell viselkedni más kutyák és emberek társaságában.
Tananyag:
Megtanítjuk a Gazdit kommunikálni a Kutyájával, mely a Kutya nevének tudatos használatával kezdődik . Megismertetjük a Kutyusokkal a jutalomfalatot, annak jelentőségét, a Gazdikkal az értelmét és használatát. A dicséret és büntetés közötti különbséget azok helyes arányát a kutyanevelésben. Miközben a Kutya figyelmének , koncentrációjának növelésére törekedünk,hogy képes legyen beilleszkedni és aktívan tanulni. Ezalatt a Kutyák átesnek a szükséges szocializáción, mely minden Kutyának elengedhetetlen az ember melletti életben. Találkozás idegen Kutyákkal, tárgyakkal, személyekkel mindez nagy kihívás a Kutyánk számára, a helyes viselkedést itt tanulhatják meg és nemcsak a Kutyáink, a Gazdinak éppolyan fontos a helyes viselkedés és helyzet felismerése. Minden kérdésre válaszolunk, ami a Kutyus etetésével , tartásával , nevelésével kapcsolatban felmerül a Gazdákban. Megfelelő alapok (elméleti) elsajátítása után kezdődhet az iskolai tanfolyam.

Iskolánkba csak azok a Kutyák járhatnak akik rendelkeznek a megfelelő oltásokkal (oltási könyv bemutatása kötelező) és a Gazdi megismerte és elfogadta házirendünket.

Kutyaovis foglalkozások:
- Nyitvatartási napok (szerda, péntek)első órájában

- A foglalkozásokat csak az előzetes kutya, gazda kapcsolatának felmérése után lehet látogatni, ezért mindig telefonos egyeztetés szükséges (06309200171),  egyedi időpont megállapítása végett.