LAJTA DOGCENTRUM KUTYAISKOLA ÉS SPORTEGYESÜLET MOSONMAGYARÓVÁR

MERT "KUTYÁZNI" JÓ

Gyakori kérdések

Milyen kutyát válasszak?

Általában a szuka nyugodtabb, ragaszkodóbb, jobban tanítható. A kertben lévő növények nincsenek „veszélyben”, mivel a territóriumát nem jelöli meg mindenáron. Nem csavarog, nem hajtja a nemi ösztön, de tüzelése alatt számíthatunk hívatlan látogatókra (idegen kan kutyák mindent elkövetnek, hogy a közelébe férkőzhessenek) ami sok kellemetlenséget okozhat.   A kan általában nehezebben tűri a kiképzést, épp ezért határozottabb fellépést kell alkalmazni vele szemben. Jó környezetben nem kívánkozik csavarogni, de ha megérzi a „közelben” tüzelő szuka szagát, akkor nehéz visszatartani és akár napokra is eltűnhet, ha nincs biztonságos (szökés biztos) kennel kialakítva számára. A kan kutya őrzi a „felségterületét” épp ezért meg is jelöli a vizeletével, hogy tudassa más kutyákkal, ebből következik, hogy a területén lévő növények előbb-utóbb megsínylik mindezt.   Ami közös: akár kan, akár szuka, mindegyiket nagyon lehet szeretni, mint ahogy ők is feltétel nélkül szeretnek bennünket. Megfelelő odafigyeléssel mindegy, hogy milyen nemű, sokkal több örömet fogunk kapni tőlük, mint bosszúságot.

Vizslás verseny

Kedves Érdeklődő!

Gratulálunk az elhatározásodhoz, miszerint megmutatod a nagyközönségnek, hogy milyen gyönyörű kutyusod van. Sok sikert kívánunk a megmérettetéshez. Reméljük a többi változatos program (kicsiknek-nagyoknak) elnyeri tetszésedet, és kellemes napot töltessz el minálunk.

Nevezési feltételek!

Bármilyen rövid szőrű magyar vizslával leht nevezni, kölyök, felnőtt szuka, és felnőtt kan kategóriában. A nevezésnek nem feltétele a tözskönyv megléte.

Az amatőr online szépségverseny feltétele, hogy a jelentkezéshez csatolni kell a kutyáról egy fényképet.

Űrlapon az adatokat pontosan kell kitölteni, hogy a megfelelő kategóriába tudjuk besorolni a kutyát.

A nevezési díjat a rendezvény napján (június 03 ) beléptetéskor, legkésőbb 11 óráig be kell fizetni, csak így válik érvényessé a nevezés.

Magyar vizsla szépségverseny

Jelentkezés magyar vizsla szépségversenyre

E-mail elérhetőség *:
Kutya neve:
Kutya kora:


Kép *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!