Gyakori kérdések

Mivel etessünk?

Kutyatáp, nyers etetés(BARF) vagy házi koszt? Mindegyik jó, de azért nem árt figyelembe venni bizonyos dolgokat. A kutyáknak nincs szükségük fűszerekre, annál inkább vitaminokra, ásványi anyagokra, fehérjékre, zsírokra, szénhidrátokra, rostokra, amik természetesen a házi kosztban is megvannak, de nem tudhatjuk, hogy milyen arányban, továbbá fontos tudni, hogy emészthetőség szempontjából a főtt ételnek már csak alig 80%-át tudja hasznosítani a kutya, ezért hosszútávon nem ajánlott a házi koszt.  Más kell a kölyöknek, a felnőttnek, az öregnek, a kicsinek, a nagynak, az aktívnak, az átlagosnak stb. A mai korszerű tápokban mindez megvan, ráadásul a megfelelő arányban a megfelelő kutyának. A prémium és a szuperprémium tápok teljes értékűek, mondhatni ez kell a kutyának. Az átlagos, olcsóbb tápok esetében érdemes étrend kiegészítőket használni (zöldkagyló kivonat, rénszarvascsont por stb.) amik a helyes csontfelépítést, a szép szőrzetet biztosítják, az ízületi gondokat megelőzik.  Nyers etetés? Nos a legideálissabb a kutyáknak, ha abból indulunk ki, hogy ragadozó ősőkkel rendelkeznek. Igaz háziasítva lettek, de az emésztőrendszerük, fogazatuk nem változott. Étrendjük alapja a hús, de azt eltalálni, hogy milyen arányban adjuk a kutyánknak a  szénhidrátot, fehérjét, ásványi anyagokat, zsiradékot, és vitaminokat vitaminokat, az bizony nagy odafigyeléstés tudást igényel. Bármilyen kutyát is választ, mindenképp konzultáljon a tenyésztővel vagy az állatorvossal a lehető legjobb étrend választása végett, ami a kutyájának megfelelő.

Főző verseny

Kedves Érdeklődő!

Gratulálunk, hogy megméretteted magad, illetve csapatodat a meghirdetett jótékonysági főzőversenyünkön. A főzőversenyen befolyt összeg egy része a kutyaiskolánk működésének támogatására kerül felhasználásra. Köszönjük az Egyesületünk működésének íj módon történő támogatását.

A versenyen az ételeknek 11,30 és 12,00 között kell elkészülni, hogy a zsűri meg tudja kóstolni,és értékelhesse, hogy ki tudja választani a nyerteseket. Eredmény hirdetés várhatóan 12,30 és 13,00 között lesz. 

A főzés történhet bográcsban, tűzhelyen, grill sütőn, tárcsán, mikróban.

Az Egyesületünk biztosít:

verseny napján helyet (kb. 3x3 terület) a főzéshez.

1 db sörpadot + 1db sörasztalt

Csapvízet a főzéshez

Minden más felszerelést, kelléket, alapanyagot a csapat hozza magával.

Verseny feltétele:

Minimum 3 fős csapattal álljatok ki.

A versenyen nincs megszabva, hogy mit, és mennyit készítsetek el. (min. 20 -30 adag jó lenne)

A verseny napján adjátok le, hány adag ételre számíthat a nagyközönség.

Az kaja jegy árusítása a büfében történik, ahol a kajajegy mellé kapnak műa. tányért és evőeszközt, valamint 2 szelet kenyeret és szalvétát a vásárlók.

Az ételek egységesen 1800Ft/adag áron kerülnek értékesítésre.

A csapat által leadott kajajegyek 1000Ft/jegy áron lesznek elszámolva. Természetesen a felajánlásokat szívesen vesszük, és megköszönjük.

Főzőverseny

Jelentkezési lap jótékonysági főzőversenyre

E-mail cím *:
Csapat neve:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!