Gyakori kérdések

A kutya és gyerek viselkedése

A kutyákhoz való hozzáállás   Nap mint nap szembesülhetünk azzal, hogy a szülők (akik valószínűleg maguk sem rendelkeznek alapvető ismeretekkel a kutyákról) nem tanítják meg a gyerekeiket arra, hogyan közeledjenek a kutyákhoz, sőt, sokszor beléjük nevelik a félelmet, amivel maximalizálják a harapás kockázatát.   A kisebb (3-10 éves) gyerekek körében jellemzően kétféle reakció fordul elő, ha kutyával találkoznak: Az egyik, hogy habozás nélkül kezdenek közeledni a megpillantott eb felé, kissé előredőlve, a kezet előrenyújtva, olyan testtartásban, mint aki meg akarja ragadni, mint egy játékot. Ez általában nem tetszik a kutyának, a gyerek megsérti a személyes terét, ráadásul a testtartásával és a szemkontaktussal is fenyegetést sugall. A kutyák természetes reakciója ilyenkor a figyelmeztető morgás, vagy az ugatás, illetve a félresomfordálás.  Az ilyen esetek általában úgy végződnek, hogy a szülő megijed és elrángatja a gyereket. Nem mond a gyereknek semmit, vagy még rosszabb ha leszidja, aki így soha nem fogja megérteni, hol volt a hiba.  A Másik esetben, ha fél a gyerek a kutyától, csak arrébb húzódik a gyerek, de sokszor elkezd kapkodni, sikítozik, ugrál, ha van a kezében valami, elkezdi lóbálni - szóval mindent megtesz, amivel felhívja magára a figyelmet,felpörgeti a kutyában a feszültséget és ezzel veszélybe sodorja önmagát. A tapasztalt gazdák nagy ívben elkerülik az ilyen, láthatóan bizonytalan gyerekeket, pórázon tartva a kutyát, hogy biztosan ne legyen gond. A legrosszabb, amikor a gyerek megpróbál elfutni, hiszen a kutya jó eséllyel utána rohan vagy azért, mert játszani akar vagy azért, mert bekapcsolt nála a zsákmányszerzési ösztön. Fontos lenne megértetni a szülőkkel, hogy az ő felelősségük is az, ami a kutya-gyerek találkozáskor történik. Aki félelemre kondicionálja a kicsiket, az kihívja maga ellen a sorsot, csakúgy, mint aki nem érteti meg a gyerekekkel, hogy a kutya érzékeny lény, amit nem lehet megszorongatni vagy felkapni mint egy plüssállatot.

Főző verseny

Kedves Érdeklődő!

Gratulálunk, hogy megméretteted magad, illetve csapatodat a meghirdetett jótékonysági főzőversenyünkön. A főzőversenyen befolyt összeg egy része a kutyaiskolánk működésének támogatására kerül felhasználásra. Köszönjük az Egyesületünk működésének íj módon történő támogatását.

A versenyen az ételeknek 11,30 és 12,00 között kell elkészülni, hogy a zsűri meg tudja kóstolni,és értékelhesse, hogy ki tudja választani a nyerteseket. Eredmény hirdetés várhatóan 12,30 és 13,00 között lesz. 

A főzés történhet bográcsban, tűzhelyen, grill sütőn, tárcsán, mikróban.

Az Egyesületünk biztosít:

verseny napján helyet (kb. 3x3 terület) a főzéshez.

1 db sörpadot + 1db sörasztalt

Csapvízet a főzéshez

Minden más felszerelést, kelléket, alapanyagot a csapat hozza magával.

Verseny feltétele:

Minimum 3 fős csapattal álljatok ki.

A versenyen nincs megszabva, hogy mit, és mennyit készítsetek el. (min. 20 -30 adag jó lenne)

A verseny napján adjátok le, hány adag ételre számíthat a nagyközönség.

Az kaja jegy árusítása a büfében történik, ahol a kajajegy mellé kapnak műa. tányért és evőeszközt, valamint 2 szelet kenyeret és szalvétát a vásárlók.

Az ételek egységesen 1800Ft/adag áron kerülnek értékesítésre.

A csapat által leadott kajajegyek 1000Ft/jegy áron lesznek elszámolva. Természetesen a felajánlásokat szívesen vesszük, és megköszönjük.

Főzőverseny

Jelentkezési lap jótékonysági főzőversenyre

E-mail cím *:
Csapat neve:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!