Gyakori kérdések

Milyen kutyát válasszak?

Általában a szuka nyugodtabb, ragaszkodóbb, jobban tanítható. A kertben lévő növények nincsenek „veszélyben”, mivel a territóriumát nem jelöli meg mindenáron. Nem csavarog, nem hajtja a nemi ösztön, de tüzelése alatt számíthatunk hívatlan látogatókra (idegen kan kutyák mindent elkövetnek, hogy a közelébe férkőzhessenek) ami sok kellemetlenséget okozhat.   A kan általában nehezebben tűri a kiképzést, épp ezért határozottabb fellépést kell alkalmazni vele szemben. Jó környezetben nem kívánkozik csavarogni, de ha megérzi a „közelben” tüzelő szuka szagát, akkor nehéz visszatartani és akár napokra is eltűnhet, ha nincs biztonságos (szökés biztos) kennel kialakítva számára. A kan kutya őrzi a „felségterületét” épp ezért meg is jelöli a vizeletével, hogy tudassa más kutyákkal, ebből következik, hogy a területén lévő növények előbb-utóbb megsínylik mindezt.   Ami közös: akár kan, akár szuka, mindegyiket nagyon lehet szeretni, mint ahogy ők is feltétel nélkül szeretnek bennünket. Megfelelő odafigyeléssel mindegy, hogy milyen nemű, sokkal több örömet fogunk kapni tőlük, mint bosszúságot.

Főző verseny

Kedves Érdeklődő!

Gratulálunk, hogy megméretteted magad, illetve csapatodat a meghirdetett jótékonysági főzőversenyünkön. A főzőversenyen befolyt összeg egy része a kutyaiskolánk működésének támogatására kerül felhasználásra. Köszönjük az Egyesületünk működésének íj módon történő támogatását.

A versenyen az ételeknek 11,30 és 12,00 között kell elkészülni, hogy a zsűri meg tudja kóstolni,és értékelhesse, hogy ki tudja választani a nyerteseket. Eredmény hirdetés várhatóan 12,30 és 13,00 között lesz. 

A főzés történhet bográcsban, tűzhelyen, grill sütőn, tárcsán, mikróban.

Az Egyesületünk biztosít:

verseny napján helyet (kb. 3x3 terület) a főzéshez.

1 db sörpadot + 1db sörasztalt

Csapvízet a főzéshez

Minden más felszerelést, kelléket, alapanyagot a csapat hozza magával.

Verseny feltétele:

Minimum 3 fős csapattal álljatok ki.

A versenyen nincs megszabva, hogy mit, és mennyit készítsetek el. (min. 20 -30 adag jó lenne)

A verseny napján adjátok le, hány adag ételre számíthat a nagyközönség.

Az kaja jegy árusítása a büfében történik, ahol a kajajegy mellé kapnak műa. tányért és evőeszközt, valamint 2 szelet kenyeret és szalvétát a vásárlók.

Az ételek egységesen 1800Ft/adag áron kerülnek értékesítésre.

A csapat által leadott kajajegyek 1000Ft/jegy áron lesznek elszámolva. Természetesen a felajánlásokat szívesen vesszük, és megköszönjük.

Főzőverseny

Jelentkezési lap jótékonysági főzőversenyre

E-mail cím *:
Csapat neve:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!