Gyakori kérdések

A Nevelés fontos?

Amikor nagy testű kutyáról van szó sokkal fontosabb a helyes nevelés, ha a fejünkre nő sokkal nehezebb vele mint egy kistestűvel. Legyünk mindig következetesek , türelmesek és a jutalomfalatra alapozva tanítsuk meg dolgokra. Az éhes kutya jutalomfalattal könnyebben motiválható, teli gyomrú kutyával nincs értelme kínlódni.  Nem attól okos a kutya, hogy pacsit ad vagy leül kéregetni, hanem ha szót fogad. Éreztessük vele „ki az úr a háznál”, szeressük, de tartsuk meg a „három lépés” távolságot. Az etetés előtt 10-20 perces foglalkozás csodákra képes. KÖVETKEZETESSÉG: a kiadott parancsot mindig követeljük meg, ha kell  jutalomfalattal, vagy akár kényszerítéssel, félbehagyott feladat ne legyen. FONTOS, minden kényszerítés után DICSÉRET (szóban, simogatással, jutalomfalattal) ne legyen rossz „szájíze” se a kutyának se a gazdának a feladat végére. TÜRELEM: mivel a kutyánk nem érti az emberi beszédet ezért rá kell vezetnünk, hogy mit akarunk tőle, lesz amit 2-3 ismétlés után tudni fog, de lesz amit sokáig nem ért meg (ehhez kell a türelem igazán). Sokat sétáljunk vele minél forgalmasabb helyeken a jó szocializáció (más kutyák és emberekhez való hozzáállás) végett. Sose a kutya megy elől, hanem a főnök ( a banda főnök se hátul kullog ,az ártana a tekintélyének ). Érdemes kutyaiskolába vinni. A kölyökkori nevelés a legjobb ( ha már tele van rossz szokásokkal, sokkal nehezebb átnevelni),ott pár óra alatt sokkal többet tanul a többi kutyától, mint tőlünk bármikor, a közös játékról nem is beszélve. Mi nem tudunk helyettesíteni  egy másik kutyát, nem tudunk vele futkározni, birkózni úgy mint egy másik kutya.

Főző verseny

Kedves Érdeklődő!

Gratulálunk, hogy megméretteted magad, illetve csapatodat a meghirdetett jótékonysági főzőversenyünkön. A főzőversenyen befolyt összeg egy része a kutyaiskolánk működésének támogatására kerül felhasználásra. Köszönjük az Egyesületünk működésének íj módon történő támogatását.

A versenyen az ételeknek 11,30 és 12,00 között kell elkészülni, hogy a zsűri meg tudja kóstolni,és értékelhesse, hogy ki tudja választani a nyerteseket. Eredmény hirdetés várhatóan 12,30 és 13,00 között lesz. 

A főzés történhet bográcsban, tűzhelyen, grill sütőn, tárcsán, mikróban.

Az Egyesületünk biztosít:

verseny napján helyet (kb. 3x3 terület) a főzéshez.

1 db sörpadot + 1db sörasztalt

Csapvízet a főzéshez

Minden más felszerelést, kelléket, alapanyagot a csapat hozza magával.

Verseny feltétele:

Minimum 3 fős csapattal álljatok ki.

A versenyen nincs megszabva, hogy mit, és mennyit készítsetek el. (min. 20 -30 adag jó lenne)

A verseny napján adjátok le, hány adag ételre számíthat a nagyközönség.

Az kaja jegy árusítása a büfében történik, ahol a kajajegy mellé kapnak műa. tányért és evőeszközt, valamint 2 szelet kenyeret és szalvétát a vásárlók.

Az ételek egységesen 1800Ft/adag áron kerülnek értékesítésre.

A csapat által leadott kajajegyek 1000Ft/jegy áron lesznek elszámolva. Természetesen a felajánlásokat szívesen vesszük, és megköszönjük.

Főzőverseny

Jelentkezési lap jótékonysági főzőversenyre

E-mail cím *:
Csapat neve:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!