Gyakori kérdések

A Nevelés fontos?

Amikor nagy testű kutyáról van szó sokkal fontosabb a helyes nevelés, ha a fejünkre nő sokkal nehezebb vele mint egy kistestűvel. Legyünk mindig következetesek , türelmesek és a jutalomfalatra alapozva tanítsuk meg dolgokra. Az éhes kutya jutalomfalattal könnyebben motiválható, teli gyomrú kutyával nincs értelme kínlódni.  Nem attól okos a kutya, hogy pacsit ad vagy leül kéregetni, hanem ha szót fogad. Éreztessük vele „ki az úr a háznál”, szeressük, de tartsuk meg a „három lépés” távolságot. Az etetés előtt 10-20 perces foglalkozás csodákra képes. KÖVETKEZETESSÉG: a kiadott parancsot mindig követeljük meg, ha kell  jutalomfalattal, vagy akár kényszerítéssel, félbehagyott feladat ne legyen. FONTOS, minden kényszerítés után DICSÉRET (szóban, simogatással, jutalomfalattal) ne legyen rossz „szájíze” se a kutyának se a gazdának a feladat végére. TÜRELEM: mivel a kutyánk nem érti az emberi beszédet ezért rá kell vezetnünk, hogy mit akarunk tőle, lesz amit 2-3 ismétlés után tudni fog, de lesz amit sokáig nem ért meg (ehhez kell a türelem igazán). Sokat sétáljunk vele minél forgalmasabb helyeken a jó szocializáció (más kutyák és emberekhez való hozzáállás) végett. Sose a kutya megy elől, hanem a főnök ( a banda főnök se hátul kullog ,az ártana a tekintélyének ). Érdemes kutyaiskolába vinni. A kölyökkori nevelés a legjobb ( ha már tele van rossz szokásokkal, sokkal nehezebb átnevelni),ott pár óra alatt sokkal többet tanul a többi kutyától, mint tőlünk bármikor, a közös játékról nem is beszélve. Mi nem tudunk helyettesíteni  egy másik kutyát, nem tudunk vele futkározni, birkózni úgy mint egy másik kutya.

Nagy kutyás verseny

Kedves Érdeklődő!

Gratulálunk az elhatározásodhoz, miszerint megmutatod a nagyközönségnek, hogy milyen gyönyörű kutyusod van. Sok sikert kívánunk a megmérettetéshez. Reméljük a többi változatos program (kicsiknek-nagyoknak) elnyeri tetszésedet, és kellemes napot töltessz el minálunk.

Nevezési feltételek!

Bármilyen fajtájú, (keverék kutyák is),és nemű, kölyök és felnőtt kutyák részére van kiírva.Feltétel, hogy a minimum 20 kg-os súlyhatárt el kell érnie a kutyusnak.

Az amatőr online szépségverseny feltétele, hogy a jelentkezéshez csatolni kell a kutyáról egy fényképet.

Űrlapon az adatokat pontosan kell kitölteni, hogy a megfelelő kategóriába tudjuk besorolni a kutyát.

A nevezési díjat a rendezvény napján (június 03 ) beléptetéskor, legkésőbb 11 óráig be kell fizetni, csak így válik érvényessé a nevezés.

Amatőr kutya szépségverseny

Jelentkezés kutyaszépségversenyre

E-mail elérhetőség *:
Kutya neve:
Kutya fajtája:
Kutya mérete *:

Kutya kora *:


Kép *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!