Gyakori kérdések

Mivel etessünk?

Kutyatáp, nyers etetés(BARF) vagy házi koszt? Mindegyik jó, de azért nem árt figyelembe venni bizonyos dolgokat. A kutyáknak nincs szükségük fűszerekre, annál inkább vitaminokra, ásványi anyagokra, fehérjékre, zsírokra, szénhidrátokra, rostokra, amik természetesen a házi kosztban is megvannak, de nem tudhatjuk, hogy milyen arányban, továbbá fontos tudni, hogy emészthetőség szempontjából a főtt ételnek már csak alig 80%-át tudja hasznosítani a kutya, ezért hosszútávon nem ajánlott a házi koszt.  Más kell a kölyöknek, a felnőttnek, az öregnek, a kicsinek, a nagynak, az aktívnak, az átlagosnak stb. A mai korszerű tápokban mindez megvan, ráadásul a megfelelő arányban a megfelelő kutyának. A prémium és a szuperprémium tápok teljes értékűek, mondhatni ez kell a kutyának. Az átlagos, olcsóbb tápok esetében érdemes étrend kiegészítőket használni (zöldkagyló kivonat, rénszarvascsont por stb.) amik a helyes csontfelépítést, a szép szőrzetet biztosítják, az ízületi gondokat megelőzik.  Nyers etetés? Nos a legideálissabb a kutyáknak, ha abból indulunk ki, hogy ragadozó ősőkkel rendelkeznek. Igaz háziasítva lettek, de az emésztőrendszerük, fogazatuk nem változott. Étrendjük alapja a hús, de azt eltalálni, hogy milyen arányban adjuk a kutyánknak a  szénhidrátot, fehérjét, ásványi anyagokat, zsiradékot, és vitaminokat vitaminokat, az bizony nagy odafigyeléstés tudást igényel. Bármilyen kutyát is választ, mindenképp konzultáljon a tenyésztővel vagy az állatorvossal a lehető legjobb étrend választása végett, ami a kutyájának megfelelő.

Nagy kutyás verseny

Kedves Érdeklődő!

Gratulálunk az elhatározásodhoz, miszerint megmutatod a nagyközönségnek, hogy milyen gyönyörű kutyusod van. Sok sikert kívánunk a megmérettetéshez. Reméljük a többi változatos program (kicsiknek-nagyoknak) elnyeri tetszésedet, és kellemes napot töltessz el minálunk.

Nevezési feltételek!

Bármilyen fajtájú, (keverék kutyák is),és nemű, kölyök és felnőtt kutyák részére van kiírva.Feltétel, hogy a minimum 20 kg-os súlyhatárt el kell érnie a kutyusnak.

Az amatőr online szépségverseny feltétele, hogy a jelentkezéshez csatolni kell a kutyáról egy fényképet.

Űrlapon az adatokat pontosan kell kitölteni, hogy a megfelelő kategóriába tudjuk besorolni a kutyát.

A nevezési díjat a rendezvény napján (június 03 ) beléptetéskor, legkésőbb 11 óráig be kell fizetni, csak így válik érvényessé a nevezés.

Amatőr kutya szépségverseny

Jelentkezés kutyaszépségversenyre

E-mail elérhetőség *:
Kutya neve:
Kutya fajtája:
Kutya mérete *:

Kutya kora *:


Kép *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!