Gyakori kérdések

A Nevelés fontos?

Amikor nagy testű kutyáról van szó sokkal fontosabb a helyes nevelés, ha a fejünkre nő sokkal nehezebb vele mint egy kistestűvel. Legyünk mindig következetesek , türelmesek és a jutalomfalatra alapozva tanítsuk meg dolgokra. Az éhes kutya jutalomfalattal könnyebben motiválható, teli gyomrú kutyával nincs értelme kínlódni.  Nem attól okos a kutya, hogy pacsit ad vagy leül kéregetni, hanem ha szót fogad. Éreztessük vele „ki az úr a háznál”, szeressük, de tartsuk meg a „három lépés” távolságot. Az etetés előtt 10-20 perces foglalkozás csodákra képes. KÖVETKEZETESSÉG: a kiadott parancsot mindig követeljük meg, ha kell  jutalomfalattal, vagy akár kényszerítéssel, félbehagyott feladat ne legyen. FONTOS, minden kényszerítés után DICSÉRET (szóban, simogatással, jutalomfalattal) ne legyen rossz „szájíze” se a kutyának se a gazdának a feladat végére. TÜRELEM: mivel a kutyánk nem érti az emberi beszédet ezért rá kell vezetnünk, hogy mit akarunk tőle, lesz amit 2-3 ismétlés után tudni fog, de lesz amit sokáig nem ért meg (ehhez kell a türelem igazán). Sokat sétáljunk vele minél forgalmasabb helyeken a jó szocializáció (más kutyák és emberekhez való hozzáállás) végett. Sose a kutya megy elől, hanem a főnök ( a banda főnök se hátul kullog ,az ártana a tekintélyének ). Érdemes kutyaiskolába vinni. A kölyökkori nevelés a legjobb ( ha már tele van rossz szokásokkal, sokkal nehezebb átnevelni),ott pár óra alatt sokkal többet tanul a többi kutyától, mint tőlünk bármikor, a közös játékról nem is beszélve. Mi nem tudunk helyettesíteni  egy másik kutyát, nem tudunk vele futkározni, birkózni úgy mint egy másik kutya.

Bemutatkozunk

RÓLUNK

 

2010 nyarán egy lelkes kis csapat úgy döntött megalapítja saját kutyaiskoláját. Hosszas keresgélés után megtalálták az ideális helyet Mosonmagyaróvár belterületén a Fertősor és Lengyári út közötti területen. Szakmai tapasztalatban sem volthiányuk hisz az oktatók vezetője több mint egy évtizedes szakmai múlttal rendelkezett,így hát megalakulhatott a

 

„LAJTA”  DOGCENTRUM

     

MOSONMAGYARÓVÁRI  KUTYAISKOLA

 

Mi a célunk?

 

Célunk hogy a kiképzés alatt és után mind a kutya mid a gazdája a legjobban érezze magát.

A kutyás és nem kutyás tábor közötti ellentétek megszüntetése és a kulturált kutyatartás minél nagyobb körben történő megismertetése fontos feladat számunkra.

Egy kutyát kb 15 évre veszünk magunkhoz, nem mindegy tehát hogy milyen barátunk,”családtagunk” válik belőle.

 

Kiket várunk közénk?

 

Mindenkit: legyen az fiatal vagy idős, nő vagy férfi. A kutyus lehet fajtatiszta vagy keverék, kislány vagy fiú, idős vagy kölyök. A lényeg, úgy érezze a kutyázás legyen szórakozás, hobby, de mindemellett komoly munka és felelősség, melyet a gazdi és kutyája odaadással képes véghezvinni egy baráti hangulatú  csoportos foglalkozás keretein belül.

 

Mivel foglalkozunk?

 

Kutyaovi és kutya szocializácíó mindennek az alapja

Rendszeresen indítunk engedelmességi kezdő és haladó oktatást

Agility-akadálypályás csoport foglalkozások rendszeresen folynak

Bemutatókra bemutató csoportot hoztunk létre

A klubfoglalkozásokon csak a fantázia hiánya szabhat határt a tanulásnak

A kutyakiállításokhoz szükséges viselkedéshez segítséget nyújtunk

Havi rendszerességgel rendezvények(nyílt nap, grill party stb.) a jó hangulat érdekében.

Kiállításra való felkészítés (ringben való viselkedés)