Gyakori kérdések

Mivel etessünk?

Kutyatáp, nyers etetés(BARF) vagy házi koszt? Mindegyik jó, de azért nem árt figyelembe venni bizonyos dolgokat. A kutyáknak nincs szükségük fűszerekre, annál inkább vitaminokra, ásványi anyagokra, fehérjékre, zsírokra, szénhidrátokra, rostokra, amik természetesen a házi kosztban is megvannak, de nem tudhatjuk, hogy milyen arányban, továbbá fontos tudni, hogy emészthetőség szempontjából a főtt ételnek már csak alig 80%-át tudja hasznosítani a kutya, ezért hosszútávon nem ajánlott a házi koszt.  Más kell a kölyöknek, a felnőttnek, az öregnek, a kicsinek, a nagynak, az aktívnak, az átlagosnak stb. A mai korszerű tápokban mindez megvan, ráadásul a megfelelő arányban a megfelelő kutyának. A prémium és a szuperprémium tápok teljes értékűek, mondhatni ez kell a kutyának. Az átlagos, olcsóbb tápok esetében érdemes étrend kiegészítőket használni (zöldkagyló kivonat, rénszarvascsont por stb.) amik a helyes csontfelépítést, a szép szőrzetet biztosítják, az ízületi gondokat megelőzik.  Nyers etetés? Nos a legideálissabb a kutyáknak, ha abból indulunk ki, hogy ragadozó ősőkkel rendelkeznek. Igaz háziasítva lettek, de az emésztőrendszerük, fogazatuk nem változott. Étrendjük alapja a hús, de azt eltalálni, hogy milyen arányban adjuk a kutyánknak a  szénhidrátot, fehérjét, ásványi anyagokat, zsiradékot, és vitaminokat vitaminokat, az bizony nagy odafigyeléstés tudást igényel. Bármilyen kutyát is választ, mindenképp konzultáljon a tenyésztővel vagy az állatorvossal a lehető legjobb étrend választása végett, ami a kutyájának megfelelő.

Bemutatkozunk

RÓLUNK

 

2010 nyarán egy lelkes kis csapat úgy döntött megalapítja saját kutyaiskoláját. Hosszas keresgélés után megtalálták az ideális helyet Mosonmagyaróvár belterületén a Fertősor és Lengyári út közötti területen. Szakmai tapasztalatban sem volthiányuk hisz az oktatók vezetője több mint egy évtizedes szakmai múlttal rendelkezett,így hát megalakulhatott a

 

„LAJTA”  DOGCENTRUM

     

MOSONMAGYARÓVÁRI  KUTYAISKOLA

 

Mi a célunk?

 

Célunk hogy a kiképzés alatt és után mind a kutya mid a gazdája a legjobban érezze magát.

A kutyás és nem kutyás tábor közötti ellentétek megszüntetése és a kulturált kutyatartás minél nagyobb körben történő megismertetése fontos feladat számunkra.

Egy kutyát kb 15 évre veszünk magunkhoz, nem mindegy tehát hogy milyen barátunk,”családtagunk” válik belőle.

 

Kiket várunk közénk?

 

Mindenkit: legyen az fiatal vagy idős, nő vagy férfi. A kutyus lehet fajtatiszta vagy keverék, kislány vagy fiú, idős vagy kölyök. A lényeg, úgy érezze a kutyázás legyen szórakozás, hobby, de mindemellett komoly munka és felelősség, melyet a gazdi és kutyája odaadással képes véghezvinni egy baráti hangulatú  csoportos foglalkozás keretein belül.

 

Mivel foglalkozunk?

 

Kutyaovi és kutya szocializácíó mindennek az alapja

Rendszeresen indítunk engedelmességi kezdő és haladó oktatást

Agility-akadálypályás csoport foglalkozások rendszeresen folynak

Bemutatókra bemutató csoportot hoztunk létre

A klubfoglalkozásokon csak a fantázia hiánya szabhat határt a tanulásnak

A kutyakiállításokhoz szükséges viselkedéshez segítséget nyújtunk

Havi rendszerességgel rendezvények(nyílt nap, grill party stb.) a jó hangulat érdekében.

Kiállításra való felkészítés (ringben való viselkedés)