Gyakori kérdések

Mivel etessünk?

Kutyatáp, nyers etetés(BARF) vagy házi koszt? Mindegyik jó, de azért nem árt figyelembe venni bizonyos dolgokat. A kutyáknak nincs szükségük fűszerekre, annál inkább vitaminokra, ásványi anyagokra, fehérjékre, zsírokra, szénhidrátokra, rostokra, amik természetesen a házi kosztban is megvannak, de nem tudhatjuk, hogy milyen arányban, továbbá fontos tudni, hogy emészthetőség szempontjából a főtt ételnek már csak alig 80%-át tudja hasznosítani a kutya, ezért hosszútávon nem ajánlott a házi koszt.  Más kell a kölyöknek, a felnőttnek, az öregnek, a kicsinek, a nagynak, az aktívnak, az átlagosnak stb. A mai korszerű tápokban mindez megvan, ráadásul a megfelelő arányban a megfelelő kutyának. A prémium és a szuperprémium tápok teljes értékűek, mondhatni ez kell a kutyának. Az átlagos, olcsóbb tápok esetében érdemes étrend kiegészítőket használni (zöldkagyló kivonat, rénszarvascsont por stb.) amik a helyes csontfelépítést, a szép szőrzetet biztosítják, az ízületi gondokat megelőzik.  Nyers etetés? Nos a legideálissabb a kutyáknak, ha abból indulunk ki, hogy ragadozó ősőkkel rendelkeznek. Igaz háziasítva lettek, de az emésztőrendszerük, fogazatuk nem változott. Étrendjük alapja a hús, de azt eltalálni, hogy milyen arányban adjuk a kutyánknak a  szénhidrátot, fehérjét, ásványi anyagokat, zsiradékot, és vitaminokat vitaminokat, az bizony nagy odafigyeléstés tudást igényel. Bármilyen kutyát is választ, mindenképp konzultáljon a tenyésztővel vagy az állatorvossal a lehető legjobb étrend választása végett, ami a kutyájának megfelelő.

Magán képzés Otthonában

Magánképzés az új kutyusérkezésekor a család számára

Nincs is annál izgalmasabb érzés, mint amikor várjuk  az új kiskutya érkezését. Azután persze az idillikus kép rögtön szertefoszlik, amikor az első napokban az  összes gaztettet elköveti a kedvencünk, amire nem is számítottunk.

Természetesen a nagy izgalomban akaratunkon kívül is elronthatunk néhány dolgot a neveléssel kapcsolatban, nehezítve ezzel aminőségi élet mielőbbi kialakítását, az új jövevény családba való beilleszkedését. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani az újdonsült Gazdik számára.

A magánképzés ezen formája egy vagy csak néhány alkalmat vesz igénybe a család otthonában, ahol kényelmesen át tudjuk venni az alapvető kérdéseket:

Otthoni szabályok (kellenek?),

Etetés alpjai,

Napi rutin kialakítása,

Mentális és fizikai fárasztás (séta és játék),

Mikor dicsérjünk, szidjunk,

Szobatisztaság,

Kutya helye a családban,

Kutya gyerek kapcsolat,

Családon belüli más kutyához való szoktatás,

A Gazdit foglalkoztató kérdésekre megoldás keresése.

A magánképzés ezen formáját javasoljuk minden olyan család számára, akikhez éppen most érkezett az új kiskutya, de kifejezetten javasoljuk olyanoknak is, akik frissen fogadtak örökbe kölyök vagy akár felnőtt kutyát.

A helyes alapok lefektetése nagyban megkönnyíti a boldog kutyás családi élet kialakítását, illetve ezáltal megelőzhetjük az esetleges viselkedésproblémák kialakulását.

 

Foglalkozás időpontja: egyedi, előzetes időpont egyeztetéssel