Gyakori kérdések

A Nevelés fontos?

Amikor nagy testű kutyáról van szó sokkal fontosabb a helyes nevelés, ha a fejünkre nő sokkal nehezebb vele mint egy kistestűvel. Legyünk mindig következetesek , türelmesek és a jutalomfalatra alapozva tanítsuk meg dolgokra. Az éhes kutya jutalomfalattal könnyebben motiválható, teli gyomrú kutyával nincs értelme kínlódni.  Nem attól okos a kutya, hogy pacsit ad vagy leül kéregetni, hanem ha szót fogad. Éreztessük vele „ki az úr a háznál”, szeressük, de tartsuk meg a „három lépés” távolságot. Az etetés előtt 10-20 perces foglalkozás csodákra képes. KÖVETKEZETESSÉG: a kiadott parancsot mindig követeljük meg, ha kell  jutalomfalattal, vagy akár kényszerítéssel, félbehagyott feladat ne legyen. FONTOS, minden kényszerítés után DICSÉRET (szóban, simogatással, jutalomfalattal) ne legyen rossz „szájíze” se a kutyának se a gazdának a feladat végére. TÜRELEM: mivel a kutyánk nem érti az emberi beszédet ezért rá kell vezetnünk, hogy mit akarunk tőle, lesz amit 2-3 ismétlés után tudni fog, de lesz amit sokáig nem ért meg (ehhez kell a türelem igazán). Sokat sétáljunk vele minél forgalmasabb helyeken a jó szocializáció (más kutyák és emberekhez való hozzáállás) végett. Sose a kutya megy elől, hanem a főnök ( a banda főnök se hátul kullog ,az ártana a tekintélyének ). Érdemes kutyaiskolába vinni. A kölyökkori nevelés a legjobb ( ha már tele van rossz szokásokkal, sokkal nehezebb átnevelni),ott pár óra alatt sokkal többet tanul a többi kutyától, mint tőlünk bármikor, a közös játékról nem is beszélve. Mi nem tudunk helyettesíteni  egy másik kutyát, nem tudunk vele futkározni, birkózni úgy mint egy másik kutya.

Magán képzés Otthonában

Magánképzés az új kutyusérkezésekor a család számára

Nincs is annál izgalmasabb érzés, mint amikor várjuk  az új kiskutya érkezését. Azután persze az idillikus kép rögtön szertefoszlik, amikor az első napokban az  összes gaztettet elköveti a kedvencünk, amire nem is számítottunk.

Természetesen a nagy izgalomban akaratunkon kívül is elronthatunk néhány dolgot a neveléssel kapcsolatban, nehezítve ezzel aminőségi élet mielőbbi kialakítását, az új jövevény családba való beilleszkedését. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani az újdonsült Gazdik számára.

A magánképzés ezen formája egy vagy csak néhány alkalmat vesz igénybe a család otthonában, ahol kényelmesen át tudjuk venni az alapvető kérdéseket:

Otthoni szabályok (kellenek?),

Etetés alpjai,

Napi rutin kialakítása,

Mentális és fizikai fárasztás (séta és játék),

Mikor dicsérjünk, szidjunk,

Szobatisztaság,

Kutya helye a családban,

Kutya gyerek kapcsolat,

Családon belüli más kutyához való szoktatás,

A Gazdit foglalkoztató kérdésekre megoldás keresése.

A magánképzés ezen formáját javasoljuk minden olyan család számára, akikhez éppen most érkezett az új kiskutya, de kifejezetten javasoljuk olyanoknak is, akik frissen fogadtak örökbe kölyök vagy akár felnőtt kutyát.

A helyes alapok lefektetése nagyban megkönnyíti a boldog kutyás családi élet kialakítását, illetve ezáltal megelőzhetjük az esetleges viselkedésproblémák kialakulását.

 

Foglalkozás időpontja: egyedi, előzetes időpont egyeztetéssel