LAJTA DOGCENTRUM KUTYAISKOLA ÉS SPORTEGYESÜLET MOSONMAGYARÓVÁR

MERT "KUTYÁZNI" JÓ

Gyakori kérdések

Milyen kutyát válasszak?

Általában a szuka nyugodtabb, ragaszkodóbb, jobban tanítható. A kertben lévő növények nincsenek „veszélyben”, mivel a territóriumát nem jelöli meg mindenáron. Nem csavarog, nem hajtja a nemi ösztön, de tüzelése alatt számíthatunk hívatlan látogatókra (idegen kan kutyák mindent elkövetnek, hogy a közelébe férkőzhessenek) ami sok kellemetlenséget okozhat.   A kan általában nehezebben tűri a kiképzést, épp ezért határozottabb fellépést kell alkalmazni vele szemben. Jó környezetben nem kívánkozik csavarogni, de ha megérzi a „közelben” tüzelő szuka szagát, akkor nehéz visszatartani és akár napokra is eltűnhet, ha nincs biztonságos (szökés biztos) kennel kialakítva számára. A kan kutya őrzi a „felségterületét” épp ezért meg is jelöli a vizeletével, hogy tudassa más kutyákkal, ebből következik, hogy a területén lévő növények előbb-utóbb megsínylik mindezt.   Ami közös: akár kan, akár szuka, mindegyiket nagyon lehet szeretni, mint ahogy ők is feltétel nélkül szeretnek bennünket. Megfelelő odafigyeléssel mindegy, hogy milyen nemű, sokkal több örömet fogunk kapni tőlük, mint bosszúságot.

Magán képzés Otthonában

Magánképzés az új kutyusérkezésekor a család számára

Nincs is annál izgalmasabb érzés, mint amikor várjuk  az új kiskutya érkezését. Azután persze az idillikus kép rögtön szertefoszlik, amikor az első napokban az  összes gaztettet elköveti a kedvencünk, amire nem is számítottunk.

Természetesen a nagy izgalomban akaratunkon kívül is elronthatunk néhány dolgot a neveléssel kapcsolatban, nehezítve ezzel aminőségi élet mielőbbi kialakítását, az új jövevény családba való beilleszkedését. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani az újdonsült Gazdik számára.

A magánképzés ezen formája egy vagy csak néhány alkalmat vesz igénybe a család otthonában, ahol kényelmesen át tudjuk venni az alapvető kérdéseket:

Otthoni szabályok (kellenek?),

Etetés alpjai,

Napi rutin kialakítása,

Mentális és fizikai fárasztás (séta és játék),

Mikor dicsérjünk, szidjunk,

Szobatisztaság,

Kutya helye a családban,

Kutya gyerek kapcsolat,

Családon belüli más kutyához való szoktatás,

A Gazdit foglalkoztató kérdésekre megoldás keresése.

A magánképzés ezen formáját javasoljuk minden olyan család számára, akikhez éppen most érkezett az új kiskutya, de kifejezetten javasoljuk olyanoknak is, akik frissen fogadtak örökbe kölyök vagy akár felnőtt kutyát.

A helyes alapok lefektetése nagyban megkönnyíti a boldog kutyás családi élet kialakítását, illetve ezáltal megelőzhetjük az esetleges viselkedésproblémák kialakulását.

 

Foglalkozás időpontja: egyedi, előzetes időpont egyeztetéssel